Satunnaisia sovelluksia

Satunnaisia koodinpätkiä myöhempää käyttöä varten.

Twitter-botit

Olen tehnyt useita Twitter-botteja joista osa on jo poistettu. Tässä lista.

1. Hälytys @halytys on ensimmäinen bottini. Se käy läpi Amppareita ja poimii uutisia joissa mainitaan tulipalo tai vastaava hälytyslaitokselle kuuluva tehtävä. Botti poimii paikkakunnan myös uutisesta ja osoittaa sen asiaan kuuluvaan kuntaan. Alunperin poimi Tilannehuoneenkin käyttämiä 112-tiedotteita.

2. Poliisit @poliisit toimii samalla logiikalla kuin halytys, mutta poliisitehtävistä.

3. Suomitut24 @suomitut24 twiittasi suosituimmat ja keskustelluimmat Suomi24 keskustelut (eläkkeellä).

4. Nummisuutatwit @Nummisuutatwit twiittaa Suomalaisen kirjallisuuden klassikoita rivi riviltä. Teokset julkaisuvapaita Gutenberg.org:ista. Idea @osulop lta ja blogaus aiheesta.

5. Ropotti @ropotti oli alun perin ihmiskaltainen botti-idea, joka olisi twiitannut vastannut Oraakkelista poimimia vastauksia ja retweetannut satunnaisia retweettejä ja seurannut ihmisiä. Osoittautui liian hankalaksi tehtäväksi joten muutin sen poimimaan satunnaisia osoitteita Suomesta ja etsimään osoitteen läheltä CC-lisenssoituja kuvia Flickristä ja twiittaamaan niitä.

6. Haikuutiset @haikuutiset käy läpi Amppareita ja poimii otsikoita jotka ovat haikuja. Alkuperäinen idea NYT:in haikubotti. Idean juurelle vei taaskin @osulop.

7. Betteridgebot @betteridgebot poimii myös Amppareista otsikoita ja vastaa -ko, -kö päätteisiin otsikoihin - ei pitäisi Betteridgen lain mukaan.

8. Nimitube @nimitube poimii suomalaisia etunimiä ja etsii Youtubesta nimeen sopivan videon ja twiittaa sen.

9. Laskutulos @laskutulos vastasi siltä kysyttyihin laskuihin (eläkkeellä).

10. Twiitit @twiitit ja sen pikkuveljet (@tviitit ja @twiitit_helper) seuraa twiittaajia ja poimii heidän twiittaamiaan hashtageja ja linkkejä.

11. Lasten_suusta @lasten_suusta uudelleentwiittaa #lastensuusta hashtagin sisältäviä tweetteja. Botin pyysi väsäämään @katleena.

12. Yhdyssanaseppo @yhdyssanaseppo syntyi @lakineuvoja n pyynnöstä. Lähteenä taas Ampparit ja Kotuksen nykysuomen sanalista.

13. CmsWatchFI @cmswatchfi twiittaili suomalaisia fi-domaineja ja niiden käyttävän julkaisujärjestelmän (eläkkeellä).

14. Pirasberry @pirasberry on Raspberry Pihin kiinnitetty botti, joka ottaa valokuvan, poimii sijainnin Foursquaresta ja twiittaa kuvan (ei päällä johtuen valokuvien julkaisun hankaluudesta - kameravalvonta Suomessa).

15. Anagrammatin @anagrammatin on suomenkielinen kopio @anagramatron botista joka on jäänyt kesken. Logiikka on suht helppo. Poimi twiittejä, järjestä kirjaimet aakkosjärjestykseen ja vertaa muihin aikaisempiin.

16. Palvelin @palvelin twiittasi satunnaisia lukuja eräältä palvelimelta (eläkkeellä).

17. Galluper @galluper ille pystyi twiittaamaan kysymyksen ja vaihtoehdot A, B, C jonka jälkeen se odotti tunnin vastauksia ja sen jälkeen twiittasi tuloksen (eläkkeellä).

18. Alkoholiliike @Alkoholiliike twiittaa alkon juhlapyhien kiinniolosta varoituksia. Pyyntö by @joonaslinkola. (Tämähän ei siis toimi - ei ole jaksanut korjata)

19. Legobot @Legolizeme twiittaa sille kuva, vastauksena saat saman kuvan Lego-väreillä. Esimerkki

20. Tekstitys @tekstitys botti joka lukee englanninkielistä käännöstiedostoa OpenSubtitles.org:ista ja kääntää ne Bing translatorilla suomeksi.

21. Moviesubs @moviesubs sama kuin tekstitys, mutta twiittaa sen alkuperäisen.

22. Hiidliketo @hiidliketo Teksti joka sopii kaikkiin The Atlanticin sarjakuviin. Eli tämä botti sitten poimii satunnaisia CC-attribution kuvia Flicristä ja lisää niihin tekstin "Hi, I’d like to add you to my professional network on LinkedIn." Idea by @touqo

23. Kuvaelo @kuvaelo @Elokuvat oli varattu. Suomen tv:ssä näytettävät elokuvat puoli tuntia ennen showtimea. @osulop taisi tämän keksiä.

24. KanyeFinn @kanyefinn @toimistro ehdotti @kanyewest in twiittejä suomeksi. 30 min ja valmis @tekstitys-botin pohjalta.

25. Uber4vc @Uber4vc @osulop twiittasi joskus näin josta idea syntyi. Toteutus vaati ensin Genetiivikoneen teon (pikkuhomma). Sitten tarvitsin "lisäsisältöä" botille. Testasin mm. Suomenkielen satunnaisgeneraattorin tekoa satunnaissanojen luomiseen, mutta tämä ei toiminut aivan kunnolla. Sitten imaisin huvikseni PRH:sta 200 000 yrityksen nimeä joista tein ensin anagrammitestaimen, mutta lopulta materiaali sai toimia Yrityksen nimen generointiaineistona. Sanaston genetiivikoneelle sain Kotukselta josta olen mm. generoinut käänteissanakirjan. Sieltä poimin substantiivejä ja adjektiivejä. Ja sitten perään vain "Uber". Genetiivikoodi löytyy myös Githubista.

26. Testamenttwit Joku ehdotti Raamattua nummisuutatwitille twiitattavaksi. Vanha testamentti kuitenkin oli liian pitkä, joten siitä sitten spinoff-tili samalla toimintalogiikalla @testamenttwit.

27. EdesmenneetPRH @EdesmenneetPRH Patentti- ja rekisteri- hallitus päätti poistaa rekisteristään vanhoja yhdistyksiä. Tästä twiitistä se lähti. Koodi on about:

$c = file_get_contents("prh.txt");
$p = explode(" ", $c);
$row = rand(0, count($p) - 1);
tweet($p[$row]);
unset($p[$row]);
file_put_contents("prh.txt", implode("\n", $p));
ns. 15 min botti.

28. Kuolleet @kuolleet Twitterin vääräleuat vastailevat rip siihen sun tähän. Mietin siiä kuka muu voisi olla rip. Lause "NN. on kuollut" vastaa tähän. Botti twiittaa siis "rip NN".

29. Jaxubotti Aina välillä tarvii jaxuja - siispä @jaxubotti.

30. TVarkisto Mitä TV:ssä pyöri 10 vuotta sitten @tvarkisto poimii satunnaisen ohjelman tältä tunnilta ja twiittaa sen ulos.

31. Runobotti Gutenbergista poimittuja lauseita. Tavut ja loppusoinnut laskettuna niistä saa aikaiseksi runoja? @runobotti twiittaa luotuja runoja.

32. Paivanannos THL:n Finelissä löytyy ruoka-aineita ja niiden sisältämät ravintoaineet. Ne kun yhdistää päivittäin tarvittaviin annostuksiin syntyy @Paivanannos.

33. Kansanradio_ Testailin hieman puhe tekstiksi teknologiaa ja suuren kamppailun jälkeen sain aikaiseksi @Kansanradio_n. Loppujen lopuksi tekniikka oli melko tylsä.

34. Same_Weather Sama sää muuallapäin maapalloa. @Same_Weather @tkoola n idea.

    1. Hae lentokentät - http://ourairports.com/data/
    2. dumppaa ne tietokantaan
    3. Hae cronissa säätiloja http://darksky.net/poweredby/
    4. Hae kannasta kaksi satunnaista kenttää joissa sama sää

35. tsvkom Redo @tsvkom - pyynnöstä csv:stä.

36. suoaaami Tästä Sulopin twiitistä iteroitu ajatus. Hae #suomi100 tai Suomi tai #leijonat tai #huuhkajat ja rakenna siitä twiitti.
SU(O-kirjaimia yhtä monta kuin "suomi")(A-kirjaimia yhtä monta kuin "#huuhkajat", "#leijonat" tai "#suomi100")MI, sitten jos jossain "#torille" niin lisää VINLAND tai jos jossain "finland" niin FINLAND ja sitten vielä jos jossain twiitissä "perkele", niin KERPELE, tai "saatana" niin STNA.
Noista syntyy sitten "SUOOOOAAMI VINLAND KERPELE STANA!" twiittejä botilta @suoaaami.

36. @cattuub Kissavideoita @cattuub - cat hakusanalla videoita Youtubesta.

37. @dogtuub Koiravideoita @dogtuub - dog hakusanalla videoita Youtubesta.

38. @venndiagrammi Venndiagrammeja yhdyssanaseppo-tyyliin. @venndiagrammi

39. @realfinntrump Donald Trump Bingin kääntäjän läpi. @realfinntrump

40. @ahdistaa <Substantiivi> ahdistaa. @ahdistaa

41. @arboretwum Kassu-ontologia sanaston ja Flicr cc-kuvien mashup. @arboretwum

42. @maabotkunta @africabytotobot tyyliin maakuntalauluja. @maabotkunta

43. @wikilistbot Satunnaisia listoja Wikipediasta. @wikilistbot

44. @sananlasku @sananlaskuja joissa substantiivejä on vaihdettu toisiin substantiiveihin. Käytössä vanha kunnon substantiivimoottori. Idea täältä Myös web-sovellus.

45. @tama_mies @tama_mies Hesarin 23.4.2017 jutusta ajatus. High.fi:n apista uutisia joissa otsikossa "Tämä".

 

Lisäksi olen tehnyt #haudantakaa-botin joka twiittaa omalle tililleni, kun lopetan napin painamisen. Tämän (valitettavasti) inspiroi edesmennyt @villoks.

Numeromuodostaja

Miten muodostetaan numeroilla 1, 2, 3, 4, 5, ... toisia kokonaislukuja käyttämällä +, - ja * laskua.

Puheentunnistin

Tunnista puhe, kirjoita se textareaan. Tein @kansanradio_ bottia varten.

Borometer

Tylsyysmittari. Ravista puhelinta tai näppäile kirjaimia desktopilla.

Twaalikone

Helsingin Sanoman vaalikoneen ehdokkaat joilla Twitter-tili. 11.3.2015

Sää

Lataa Yahoon sään ja näyttää kartalla.

Hälytykset

112-infon hälytykset kartalla. (Sama kuin Tapahtumahuone, mutta tehty aiemmin)

Fibonacci

Muutama Fibonaccin luku + koodi jolla ne saa laskettua.

Kameleontti

Yksinkertainen värivaltauspeli. Ensimmäinen tekoäly-yritykseni 15 vuoden takaa.

Unix aika muunnin

Näppärä työkalu, jolla voi muuntaa kellonaikoja unixajaksi ja toisinpäin. Viikottaisessa käytössä töissä.

Kalenteri

Luomiskertomuksen vedenpaisumuksen kuvaus, jossa kolmipäiset hirviöt syövät Youtube-hirviöltä päätä. 4 miljoonan euron yritys saada kerrotuksi Nooan tarinaa tulitikkuanimaationa. Eli siis tylsä kalenteri.

Reitin etsintä

Tietorakenteet kurssin harjoitustyö.

Image reader

Softanpätkä joka lukee kuvia ja tunnistaa värejä kuvassa. Lego-projektin sydän.

Twitter feed puhuttuna

Lataa @duukkis feedin ja robottipuhuu sen.

Shake Game puhelimelle

Ravista puhelinta ja yritä saada 3 tähteä

Hintaindeksi

Hintaindeksin laskemista tuoteryhmittäin

Ascii naama

Ascii generaattori

Linkit

Linkkejä.